City Intervention: Verworteld

Dit werk is ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met Claudia van Bakel. Gemaakt van duurzame, rode BEAMS van PlaSTiEK en gerecyclede hardhouten vlonderplanken.
In opdracht van Breda Marketing & Bank15 Breda.

Verworteld.

Dit werk is in eerste instantie tot stand gekomen uit de zoektocht naar onze gemeenschappelijke interesses. Het was een mooi proces om als twee compleet verschillende ontwerpers samen te werken en overeenkomsten te vinden.
En die vonden we vooral in de interesse voor de vertakkingen zoals je in de bank kan zien.
Een vorm die steeds terugkeert in de natuur. Je ziet ze in hoe rivieren stromen, hoe bomen groeien, hoe ons aderstelsel werkt, etc.
Maar wij vinden dat je het ook op een ander vlak kan zien. Namelijk in hoe het creatieve netwerk van Breda door de stad kronkelt. En dat wat ons betreft de wortels van dit netwerk wat meer zichtbaar mogen worden in het centrum.

Maar naast dat van links naar rechts kijkend de vertakkingen zich uitbreiden en steeds verder verspreiden, kan je hem ook van rechts naar links bekijken. En dan zie je dat vanuit alle uithoeken uiteindelijk iedereen weer samenkomt, want we zijn allemaal Breda.

Die verbinding is dus ook wat we met de bank willen teweegbrengen, want doordat de vertakkingen op deze manier staan kan je zitten waar je wilt. Naast elkaar of tegenover elkaar, om gewoon te kletsen of misschien wel elkaar te inspireren!

📸 : Isabelle Hoendervangers in opdracht van Breda Marketing